Οι πέντε μικροί διεθνείς του ΠΑΟΚ

Πέντε δεκαπεντάχρονοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είναι βασικά και αναντικατάστατα στελέχη της Εθνικής παίδων, δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής.

Οι πέντε ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στην τρίτη ομάδα του ΠΑΟΚ, στο πρωτάθλημα K17της Σούπερ λίγκας. Πρόσφατα συμμετείχαν με την Εθνική στο τουρνουά του Ισραήλ και πριν λίγες μέρες κλήθηκαν για ένα δεύτερο τουρνουά στην Τουρκία.

Τα πέντε ταλέντα του Δικέφαλου, είναι οι εξής:

 

Βασίλης Παπαδόπουλος: Είναι το σέντερ φορ της ομάδας. Γεννημένος στις 28/1/95 και η συγκεκριμένη νέα κλήση στην Εθνική έρχεται ως συνέχεια των 5 πρώτων του εμφανίσεων. Ο Παπαδόπουλος είναι ένα δυνατό και εκρηκτικό φορ με καλή σωματοδομή και αξιοζήλευτες εκτελεστικές αρετές γεγονός που αποδεικνύεται και από τα 19 τέρματα που έχει σημειώσει στο επίπεδο της Κ17. Προέρχεται από την Καβάλα όπου ο Δικέφαλος τον εντόπισε από τοπική ομάδα και τα τελευταία 3 χρόνια αγωνίζεται για τον Δικέφαλο. “Το ότι αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ και παίρνω συμμετοχές με την Εθνική είναι ένα όνειρο που κάθε παιδί θα έχει. Το επίπεδο είναι δύσκολο στην Εθνική ιδίως στην θέση μου αλλά είναι η καλύτερη εμπειρία μου. Όσο για την Κ17 στοχεύουμε στην πρώτη θέση και ελπίζουμε να την κατακτήσουμε”, δήλωσε στο PAOK24.

 

Δημήτρης Πόποβιτς: Γεννημένος στις 11/2/95 ο Πόποβιτς είναι ένα αριστερό χαφ με που αν μη τι άλλο δίνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Βραχύσωμος με ιδιαίτερη ευκινησία και ταχύτητα, εκρηκτικότητα και καλό χειριμό της μπάλας ο νεαρός από τις Σέρρες είναι από τα βασικά στελέχη της Κ17 του ΠΑΟΚ. Βρίσκεται ενάμιση χρόνο στην Τούμπα, η οποία είναι κάτι παραπάνω από ποδοσφαιρική του στέγη καθώς ο 15χρονος διαμένει στους ξενώνες του γηπέδου. Πριν τον ΠΑΟΚ αγωνιζόταν για λογαριασμό της Πανσερραϊκής Αθλητικής Ένωσης. “Η ζωή στην Τούμπα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία όπως και η Εθνική. Το επίπεδο εκεί είναι πολύ ανεβασμένο και είναι δύσκολο να καθιερωθείς”. υπογράμμισε.

Γιάννης Καραμπάς: Το δεξί μπακ της Κ17 που έχει την ευκαιρία να παίζει και αριστερά. Είναι γεννημένος στις 11/2/95 και πρόκειται για ένα ισορροπημένο για την ηλικία του μπακ που προτιμάει το γρήγορο παιχνίδι. Γρήγορος και καίριος στα μαρκαρίσματά του ο 15χρονος δύσκολα χάνει τη θέση του μέσα στο γήπεδο. Βρίσκεται στα τμήματα υποδομής της Τούμπας εδώ και 4 χρόνια, υπογράφοντας το πρώτο του δελτίο. Ο νεαρός δήλωσε ότι “είναι μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία η Εθνική. Ταξιδεύουμε με αφορμή το ποδόσφαιρο σε άλλες χώρες και γνωρίζουμε νέα πράγματα. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό αλλά είμαστε αισιόδοξοι”. Όταν ρωτήθηκε σαν πιο παλιός από τα υπόλοιπα παιδιά στην Τούμπα τι είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους συνομήλικούς τους τόνισε “η δουλειά, μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Θα προσπαθούμε για να συνεχίσουμε την ίδια πορεία. Ο προπονητής μας βοήθησε πολύ καθώς με τη δουλειά του δίνει βάση σε όλους τους τομείς της προπόνησης”.

 

Τάσος Ταουσιάνης: Γεννήθηκε στις 6/5/1995 και έως τώρα έχει συμμετάσχει σε 5 αγώνες της Εθνικής. Αγωνίζεται ως σέντερ φορ και κυρίως ως κρυφός επιθετικός. Με φαρμακερό σουτ και με αξιόλογη κάθετη πάσα ο Ταουσιάνης είναι ο δεύτερος σκόρερ της τρίτης ομάδας του ΠΑΟΚ, κινούμενος ανάμεσα στις γραμμές του κέντρου και της επίθεσης. Στην Τούμπα ήρθε το 2008 από την Αναγέννηση Γιαννιτσών με την οποία ο ΠΑΟΚ διατηρεί φιλικές σχέσεις. Κατάγεται από τα Εσώβαλτα Γιαννιτσών και όπως και ο Πόποβιτς, μένει στους ξενώνες της Τούμπας. “Σίγουρα το επίπεδο είναι διαφορετικό στην Εθνική από αυτό που συναντάμε στην Κ17. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν την εμπειρία” δήλωσε ο 15χρονος ποδοσφαιριστής των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ.

 

Γιώργος Στρέζος: Ο τερματοφύλακας της παρέας. Γεννημένος στις 6/7/95 με καταγωγή από την Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Στον ΠΑΟΚ ήρθε το περσινό καλοκαίρι από την Ακαδημία Γιαννιτσών και φέτος καθιερώθηκε ως ο βασικός τερματοφύλακας της Κ17 αλλά και της Εθνικής παίδων με την οποία έχει αγωνιστεί σε 6 παιχνίδια. Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει μιλούν για ένα τερματοφύλακα που παρά την ηλικία του έχει σωστές τοποθετήσεις και πολύ καλά αντανακλαστικά. To τουρνουά της Τουρκίας είναι το δεύτερο που συμμετέχει έπειτα από εκείνο του Ισραήλ. “Η Εθνική Παίδων έχει ένα πολύ καλό σύνολο και πάμε στην Τουρκία για ένα δυνατό τέστ”, δήλωσε στο PAOK24 και πρόσθεσε ότι “αναφορικά με την πετυχημένη πορεία της Κ17, μεγάλο μερίδιο έχει ο προπονητής μας Θόδωρος Σαββίδης. Είναι απαιτητικός μαζί μας”.

 

Τα 5 παιδιά της Κ17 του ΠΑΟΚ που κατάφεραν να καθιερωθούν ήδη στην Εθνική Παίδων είναι μόλις 15 ετών. Πρόκειται για την πρώτη ύλη με την οποία οι άνθρωποι του Δικεφάλου φιλοδοξούν να χτίσουν τον ΠΑΟΚ των επόμενων χρόνων. Φοιτούν στην πρώτη τάξη του Λυκείου και για τα παιδιά που είναι μακριά από τα σπίτια τους ο Δικέφαλος έχει μεριμνήσει και σ’ αυτό το θέμα. Πιο συγκεκριμένα οι Βασίλης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πόποβιτς και Τάσος Ταουσιάνης φοιτούν στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο με το οποίο ο ΠΑΟΚ διατηρεί συνεργασία, ρίχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την τιμή των διδάκτρων, διευκολύνοντας έτσι τις οικογένειες των αθλητών.

ΠΗΓΗ:paok24.com

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ

Σχολιάστε