Μόνο χαμόγελα…

Ο γενικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, μίλησε για τη δουλειά που γίνεται και τόνισε ότι η παρουσία τόσων παικτών του ΠΑΟΚ στις εθνικές ομάδες, μόνο χαμόγελα φέρνει.Για τη στελέχωση των εθνικών ομάδων από παίκτες του ΠΑΟΚ: «Τα παιδιά μας αντιπροσωπεύουν. Χθες είχαμε το παιχνίδι τη εθνικής Παίδων στο Ισραήλ και εκεί είχαμε πέντε παιδιά μας. Τέσσερις έπαιξαν και ένας έμεινε στον πάγκο. Νομίζω πως μόνο χαμόγελα δημιουργεί, όταν στην εθνική υπάρχουν παιδιά που αντιπροσωπεύουν την ομάδα μας».

Για το αν αυτό αποτελεί δείγμα της δουλειάς στις Ακαδημίες: «Είναι ένα δείγμα. Δεν αρκεί μόνο αυτά όμως. Είναι μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια. Το τμήμα σκάουτινγκ είναι αυτό που κάνει τη δουλειά, οι προπονητές και πόσο θα ασχοληθεί η διοίκηση για να λύσει το κάθε πρόβλημα. Στην ποδοσφαιρική εκπαίδευση και στην προετοιμασία. Το πόσο καλά δουλεύουμε θα φανεί όταν τα παιδιά ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα. Είναι μία πολύ βασική παράμετρος. Υπήρχε η τριετία της ανασυγκρότησης και τώρα έρχεται η τριετία της υλοποίησης. Εχουμε πολύ καλή Κ20, νέα Κ17, αλλά οι 14χρονοι είναι τα  παιδιά που θα είναι 6-7 χρόνια μαζί μας, θα δουλέψουμε και θα τους προετοιμάσουμε κατάλληλα.

Για τις αλλαγές προπονητών: «Δε  θεωρώ ότι έγιναν πολλές αλλαγές αλλά συγκεκριμένες. Ολη αυτή η προσπάθεια έγινε γιατί υπάρχει μια προπονητική σταθερά, που το πρώτο μέλημα τους είναι να πάνε καλά τα αγωνιστικά τμήματα. Πρώτος στόχος είναι η εξέλιξη των παιδιών. Η αλλαγή ήταν με τον κ. Σαββίδη και την έλευση του κ. Αλεξανδρίδη. Ο κ .Σαββίδης θέλει να προπονήσει επαγγελματική ομάδα. Υπήρξαν λίγες αλλαγές. Εχουμε ποντάρει στην προπονητική σταθερά. Αυτή είναι η δεύτερη σημαντική παράμετρος που μπορεί σε κάποια χρόνια να δώσει καρπούς. Η πρώτη παράμετρος είναι οι παίκτες».

Για τον Μπόλονι: «Μέχρι στιγμής δεν είχε το χρόνο να δει όλη την Ακαδημία για να εκφράσει άποψη. Κάποια στιγμή όταν βρει τον χρόνο να παρακολουθεί παιδιά πλην της Κ20 και της Κ17 και είναι θετικό που η πρώτη ομάδα κάνει προπόνηση στη Νέα Μεσήμβρια. Πάντα, η πρώτη ομάδα θα πρέπει να είναι πλήρως ενήμερη για την εξέλιξη της δεύτερης ομάδας. Ο Μπόλονι έχει την εμπειρία της γαλλικής ακαδημίας, η οποία είναι η καλύτερη της Ευρώπης. Ολοι έχουν γεμίσει με μικρούς Γάλλους. Παντού υπάρχουν πλέον. Είναι θέμα δουλειάς, αλλά και ομάδων που τους προετοιμάζουν κατάλληλα μέχρι τα 20 τους».

Για τον Παναγιωτούδη: «Είναι πολύ συγκροτημένο παιδί και εκπληκτικός αθλητής. Πέρσι είχε πολύ χρόνο συμμετοχής στην Κ20, ενώ ήταν αρχηγός της Κ17. Εκανε προετοιμασία με την Κ20 φέτος, εκεί τον είδε ο Μπόλονι και εμείς αυτό θέλουμε, να βλέπουν τα παιδιά μας, Τον πήρε μαζί του και τα πήγε εξαιρετικά, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί όταν μπαίνει στην πρώτη ομάδα θα πρέπει στη διάρκεια να ξεχωρίσει. Να μην ξεχνάμε ότι όλοι οι μικροί, πηγαίνουν στο σχολείο,. Εχουν και άλλα προβλήματα. Ο Παναγιωτούδης, είναι εξαιρετικός μαθητής, από πέρσι μένει στους ξενώνες μαζί μας και αν δεν υπήρχαν ξενώνες ίσως να μην υπήρχε και ο Παναγιωτούδης».

Για τον Βασίλη Παπαδόπουλο: «Τα νούμερα σαν σκόρερ του Αθανασιάδη με τον Παπαδόπουλο είναι πολύ κοντινά. Περίπου στα ίδια είναι και ο Ταουσάνης. Είναι από τα χαρισματικά παιδιά, αλλά δε θέλω να μιλήσω ειδικά, γιατί όλοι είναι επιλεγμένοι. Ολοι είναι το ίδιο. Εκεί που έχουμε κενά, ψάχνουμε παιδιά μάξιμουμ 13-14 χρονών, ούτως ώστε να δουλευτούν και να έχουν τον ανάλογο χρόνο προετοιμασίας».

Για τους νεαρούς τερματοφύλακες: «Από το καμπ, εντοπίσαμε τον Στρέζο. Τον είδε ο κ. Γκιτσιούδης και τα τελευταία τρία χρόνια είναι μαζί μας και είναι μέλος της εθνικής Παίδων. Όπως και ο Μελισσάς που είναι μέλος της εθνικής Νέων».

Για τη συνεργασία με άλλες Ακαδημίες: «Υπάρχουν παιδιά που έχουν έρθει μέσα από αυτήν τη διαδικασία. Υπάρχουν 28 Ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα. Θα κατεβούμε και στην Αθήνα για την πρώτη συνεργασία του ΠΑΟΚ με ακαδημία στην Αθήνα. Ο Φίλιππος Δράμας, ήταν η πρώτη ομάδα που είχε συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό, έληξε η συνεργασία και επέλεξαν να έρθουν με εμάς».

Για τον δανεισμό παικτών: «Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι το πώς παιδιά της Κ20, θα μπορέσουν στα 16-17 τους να τα περάσουμε στην πρώτη μάδα. Πως δηλαδή να τους προετοιμάσουμε να παίξουν στην Τούμπα. Μας λείπει αυτό το μεταβατικό στάδιο. Θα πρέπει να βρεθεί ομάδα που θα τα προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Σε μία ομάδα που θα πάει δανεικός αν δεν παίξει λαλά στην αρχή, μπορεί μετά η μάδα ν βάλε ένα δικό τη παιδί. Σε όλες τις προηγμένες χώρες, υπάρχει πρωτάθλημα με ρεζέρβες ή τις δεύτερες ομάδες σε εθνικά πρωταθλήματα. Είναι μία λύση αυτή και για την Ελλάδα».

Για την προσπάθεια να έρχονται περισσότεροι Ελληνες στην πρώτη ομάδα: «Ο Βιεϊρίνια ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του όνειρο στον ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας, έδωσαν πολλά και μας ανέβασαν σκαλοπάτια. Πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός και των δύο. Θα πρέπει οι παίκτες που έρχονται από έξω να είναι πιο ποιοτικοί από τους Ελληνες. Από το 2007 η διοίκηση αυτή έριξε βάρος στα τμήματα υποδομής. Αυτό θέλει χρόνια για να δώσουν καρπούς και αποτελέσματα. Όταν φτάσουμε σε σημείο να δουλεύουμε όπως στη Γερμανία και τη Γαλλία, δε θα υπερτερούν οι ξένοι από τους Ελληνες».

Για ένα θέμα που προέκυψε με νεαρό του Ηρακλή: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ενημερώθηκα και παραξενεύτηκα και μάλιστα μιλάμε για παιδί που ξεκίνησε από τα δικά μας τμήματα υποδομής. Σεβόμαστε τα προβλήματα του Ηρακλή. Ο ποδοσφαιριστής δεν προπονείται με εμάς. Εχουν έρθει κάποια παιδιά τα καλοκαίρι, που μας πλησίασαν όπως και εμείς στείλαμε κάποια παιδιά στον Ηρακλή. Η δική μας ποδοσφαιρική ακαδημία δε μπορεί να κάνει σκλαβοπάζαρο. Ο συγκεκριμένος νεαρός έχει δελτίο και οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι μπορεί να πάει να δοκιμαστεί στο εξωτερικό».

ΠΗΓΗ:paok24.com

Επιστροφή στην Αρχική

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: