Τσεχική κάρτα για να ενθαρρύνει τον σεβασμό

Οι θετική καρποί της Ομάδας Μελέτης συστήματος της UEFA είναι εμφανής στη Δημοκρατία της Τσεχίας, όπου μια (κίτρινη κάρτα) πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση του σεβασμού μεταξύ των γονέων και των νέων παικτών έχει ξεκινήσει.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τσεχικής Δημοκρατίας (ČMFS) με ένα νέο πρόγραμμα έχει στόχο τη βελτίωση της συμπεριφοράς των γονέων των νέων παικτών.

Η πρωτοβουλία (κίτρινη κάρτα) προέκυψε ως αποτέλεσμα της  Ομάδας Μελέτης UEFA στη συνάντηση στην Ελβετία, όπου παρόμοιες κάρτες παρουσιάστηκαν από εκπροσώπους της ελβετικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (SFV-ASF). Αυτό εντυπωσίασε, το ČMFS ( ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τσεχικής Δημοκρατίας ) που υιοθέτησε την ιδέα για τις δικές τους ανησυχίες σχετικά με τον υπερβάλλοντα ζήλο και ενθουσιασμό των γονέων.

Η ένωση θεωρεί ότι «μερικοί γονείς βλέπουν το παιχνίδι, όπως πολύ περισσότερο από ό, τι πραγματικά είναι», προσθέτοντας ότι η παρέμβαση των γονέων, με τη μορφή καταγγελιών ή ακόμα και ύβρεων δεν ταιριάζει στους αρμόδιους των αγώνων (Διαιτητές, Προπονητές, Νεαρούς παίκτες), και μάλιστα μπορεί μερικές φορές να είναι επιζήμια για την ανάπτυξη των νεαρών παιδιών που αγωνίζονται.

Η κίτρινη κάρτα του καθεστώτος σεβασμού έχει σχεδιαστεί για να προειδοποιεί τους γονείς, εφόσον υπερβαίνουν τα όρια.»Όλοι ελπίζουμε ότι η κάρτα αυτή θα έχει θετική επίδραση στους γονείς των νεαρών παικτών και οπαδών,« το ČMFS εξήγησε στην ιστοσελίδα του. «Παιχνίδι ποδοσφαίρου για παιδιά δεν είναι όλα για τη νίκη, τα σημεία και την πρώτη θέση.»

Το ποδόσφαιρο είναι ένα φαινόμενο το οποίο είναι αφιερωμένο σε χιλιάδες παιδιά. Φέρνει στα παιδιά τη χαρά του παιχνιδιού, νέους φίλους, το υπέροχο συναίσθημα της νίκης, μια κοινή χαρά και γιορτή, και μερικές φορές κάποια θλίψη και την απογοήτευση από ένα χαμένο παιχνίδι, αλλά αυτό είναι εγγενείς στον αθλητισμό.

Δυστυχώς τα παιδιά μας είναι η συμπεριφορά των γονιών τους, οι οποίοι βλέπουν το παιχνίδι πολύ περισσότερο από ότι πραγματικά είναι. Στο ποδόσφαιρο, είναι κυρίως τα παιδιά και κυρίως η χαρά του παιχνιδιού, που προσπαθεί να εμπλέξει όσο πιο πολλά παιδιά ανεξάρτητα από την απόδοσή τους, γιατί κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να βελτιώσει και να βιώσει το αίσθημα της χαράς του παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Οι γονείς συχνά παρεμβαίνουν στο παιχνίδι με τις συνεχείς συμβουλές στα παιδιά, δυσαρέσκεια για την απόφαση του διαιτητή, στη χειρότερη περίπτωση, και χυδαίες βρισιές. Το πρόβλημα προσπαθεί να λύσει η UEFA σ΄όλο τον κόσμο και η Τσεχική Δημοκρατία δεν αποτελεί εξαίρεση. Ένα από τα «μαστίγια» για τους δυσαρεστημένους γονείς μπορεί να είναι, αυτή η νεοσύστατη «κίτρινη κάρτα του σεβασμού για τους γονείς» διότι θα πρέπει να δείξει τι στο γήπεδο κάθε παιδί? ειδικά σε αυτές τις ηλικίες που τα παιδιά παίζουν, δεν το κάνουν?

Η ιδέα για την εμφάνιση αυτής της κάρτας ήρθε από Ομάδα μελέτης  για ένα οικοτροφείο στην Ελβετία, όπου μια παρόμοια κάρτα παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους της ελβετικής Ομοσπονδίας. Σχέδιο κάρτας: Giovanni Mgr.Michal μαζί με τα μέλη της Ομάδας Μελέτης Mgr.Antonínem Μπαράκ, Zdenek Σερβο Ing.Milanem Kormaníkem και, επιπλέον, έως να δημιουργηθεί η τελική έκδοση των καρτών που συμμετέχουν και κύριοι Mgr.Antonín Plachy, Ντούσαν Fitzel και Mgr.Otakar Αστυνομίας, Αναπληρωτής. Όλοι ελπίζουμε ότι αυτή η κάρτα θα έχει θετική επιρροή στους γονείς των νεαρών ποδοσφαιριστών και τους οπαδούς και μαζί θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας στα καταπράσινο γήπεδα, ιδίως σε εκείνα που παίζουν τα παιδιά μας. Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου των παιδιών είναι το θέμα, όχι για οι νίκες, τα σημεία και η πρώτη θέση … ..

Κάρτα μπορείτε ελεύθερα να κατεβάσετε από εδώ http://nv.fotbal.cz/scripts/detail.php?id=79390&tmplid=1294

Θα ήταν φρόνιμο οι υπεύθυνοι των παιδικών πρωταθλημάτων όλης της χώρας μας να φροντίσουν άμεσα να υιοθετήσουν αυτό το μέτρο  γιατί με αυτά που βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο στα παιδικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Μ. είναι σίγουρο ότι στην δική μας περίπτωση δεν θα χρειαστούμε μόνο κίτρινες κάρτες αλλά …..

Επιστροφή στην Αρχική

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: