Πρεσβευτής του ΠΑΟΚ

Μια ακόμη συνεργασία για τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του δικτύου «Football Prints» και το PAOK24 βρίσκεται αυτή τη φορά στον Εύοσμο για να αναδείξει τους δεσμούς που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στον Α.Ο. Πρωτέα και τον Δικέφαλο.

Ο Πρωτέας μια ομάδα που δημιουργήθηκε το 2000 στεγάζεται στον πoλυχώρο αθλητισμού Footballland που βρίσκεται στον Εύοσμο και συγκεκριμένα στην προέκταση Μακρυγιάννη. Η ομάδα του Ευόσμου γεννήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία των Νίκου Κατσάλη και Ευριπίδη Καραδάνα και η ανοδική πορεία είναι προϊόν της αγάπης των δύο αυτών ανθρώπων για τον αθλητισμό.

Όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομα του, που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «πρώτος» και «πρωτοπόρος», ο Πρωτέας βρίσκεται αρκετά βήματα μπροστά σε οργανωτικά θέματα, αλλά και σε θέματα υποδομής και υποστήριξης του νεαρού αθλητή. Προγράμματα, όπως η ενισχυτική προπόνηση που διενεργείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα φροντιστηριακά μαθήματα ατομικής τεχνικής που είναι στην διάθεση των αθλητών τα απογεύματα κάθε Σαββατοκύριακου, για περαιτέρω ενίσχυση των δεξιοτήτων των αθλητών, είναι πειστήρια της πρωτοποριακής δουλειάς που γίνεται στις εγκαταστάσεις του Πρωτέα.

Επιπροσθέτως στην ακαδημία του Πρωτέα λειτουργεί και σχολή τερματοφυλάκων στην οποία οι μικροί πορτιέρο προπονούνται δύο φορές την εβδομάδα.

Πέρα από τη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ που επιστέγασε την επιτυχία της ακαδημίας από το 2008, οι 250 συνολικά ποδοσφαιριστές που εμπιστεύονται την ακαδημία, αλλά και ο μεγάλος αριθμός παικτών που αναδυκνείονται κάθε χρόνο από αυτήν, είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για το έργο των ανθρώπων του συλλόγου. Εξάλλου στην ακαδημία εργάζονται με σκοπό την ανάδειξη του ποδοσφαίρου 10 προπονητές για συνολικά 7 τμήματα.

Τα τμήματα ηλικίας αναλυτικά είναι τα εξής: Babysoccer (4-5 ετών), Βambini (6-7), Προτζούνιορ (8-9), Τζούνιορ (10-11), Προπαιδικό (12-13), Παιδικό (14-15), Εφηβικό-Ανδρικό (16-17+). Βέβαια σ’ αυτό το σημείο η διοίκηση του Πρωτέα καθιέρωσε και μια άλλη καινοτομία καθώς από τα 16 τμήματα που δημιουργήθηκαν συνολικά μόνο τα 4 είναι αγωνιστικά. Αυτό γιατί η ακαδημία επιδιώκει να δημιουργεί ομοιογενή σύνολα ποδοσφαιριστών που είτε βλέπουν το ποδόσφαιρο ως χόμπυ, είτε έχουν σκοπό την ανάδειξη και κατά συνέπεια την νίκη.

Εκτός των ιατρικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, η ακαδημία του Πρωτέα σε τακτά χρονικά διαστήματα διενεργεί εργομετρικές εξετάσεις, όπως και μετρήσεις με test αξιολόγησης συγκεντρώνοντας έτσι όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την πρόοδο και την κατάσταση του αθλητή.

Από πλευράς εγκαταστάσεων η ακαδημία του Πρωτέα διαθέτει τρία γήπεδα, δύο 6Χ6 και ένα 9Χ9, καθώς και γυμναστήριο, αποδυτήρια, ιατρείο, μπουτίκ αθλητικών ειδών, παιδότοπο και καφετέρια.

Παραγωγός ταλέντων
Υπάρχει πολύ ταλέντο, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, στην ακαδημία του Πρωτέα με την ακαδημία του Ευόσμου να έχει αναδειχθεί σε μεγάλο τροφοδότη των ομάδων της Θεσσαλονίκης και δη του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος καλωσόρισε 5 ποδοσφαιριστές αυτή τη χρονιά από τις υποδομές του Πρωτέα. Οι Ιωάννης Μαστορόπουλος (’99), Γιώργος Χατζήνας (’99), Δημήτρης Βουτσάς (‘2000), Χρήστος Βουτσάς (’01) και Παναγιώτης Κουζούμης (’02) αγωνίζονται πλέον με την ασπρόμαυρη φανέλα. Εκτός του ΠΑΟΚ παίκτες του Πρωτέα βρίσκονται και στον Άρη. Ο λόγος για τους Α. Ζιάννα (’98), Λευτέρη Κόγια (’97), Νίκο Κατσουδή (’98,) Δημήτρη Τοπουζλή (’98). Στον ΠΑΟΔ αγωνίζεται πλέον ο Νικόλαος Χαλκιάς, στη Δόξα Κορδελιού ο Γιώργος Αβραμίδης (’95), στον Εθνικό Σωχού ο Παύλος Τσοτσουδής, στην ΑΕ Φιλύρου ο Στέφανος Παρασκευόπουλος (’93) και ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (’93), ο Δημήτριος Κουζούμης (’93) στο Φοίνικα Σχολαρίου, ο Κωνσταντίνος Ασβεστάς (’93) στην ΑΕ Καλλιθέας, ο Κωνσταντίνος Πιτσίκας (’93) και ο Ραφαήλ Ταραμάς (’93) στον ΠΑΟ Δορκάδας, στη Δόξα Ρετζικίου ο Βασίλης Αγγελίδης (’93), ο Δημήτρης Παχατουρίδης (93’), ο Νικόλαος Παχατουρίδης (’91), όπως και ο Άγγελος Παπαγεωργίου.

Πρεσβευτές του ΠΑΟΚ
«Έχουμε πολύ καλή επαφή με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και έχουμε την πρόθεση να συμμετέχουμε σ’ όλες τις δραστηριότητες του δικτύου» δήλωσε στο PAOK24 ο πρόεδρος της ομάδας Νικόλαος Κατσαλής συμπληρώνοντας «θέλουμε και είμαστε πρεσβευτές του ΠΑΟΚ σ’ όλη την Ελλάδα».

Αναφορικά με τις παρουσίες του Πρωτέα στα τουρνουά του δικτύου «FOOTBALL PRINTS» η ομάδα συμμετέχει στα περισσότερα από αυτά που οργανώνονται ,καθώς και στα διεθνή τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης» που διοργανώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Την πρώτη χρονιά μάλιστα στην κατηγορία bambini ο Πρωτέας έφτασε στον τελικό και έχασε από το αντίστοιχο τμήμα του ΠΑΟΚ.

Η ακαδημία του Πρωτέα έχει πολύ ενεργό ρόλο και στην διοργάνωση διεθνών τουρνουά καθώς και πέρυσι με τα τουρνουά «ΝΑΟΥΣΑ 2009» και «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2009», αλλά και με τα αντίστοιχα που θα πραγματοποιηθούν φέτος μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μικρών ποδοσφαιριστών και των σκαουτερς. Μάλιστα το «ΝΑΟΥΣΑ 2009» έγινε στα Τρία Πέντε Πηγάδια με την συμμετοχή 20 ομάδων, ενώ στο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» συμμετείχαν 26 τμήματα από Ελλάδα και Ευρώπη. Τέλος ο Πρωτέας βρέθηκε στην Τούμπα για το περσινό pregame του αγώνα ΠΑΟΚ – ΞΑΝΘΗ αντιμετωπίζοντας τα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου.

Η συνδρομή στην ακαδημία κυμαίνεται από 25-50 ευρώ ανάλογα με την ηλικία και με την εγγραφή τα παιδιά εξασφαλίζουν ένα σάκο με όλο το απαραίτητο αθλητικό υλικό.

ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Προπονητής: Θεοδοσίου Σάκης.
Ποδοσφαιριστές: Δημήτρης Αλεξίου, Χρήστος Δημητριάδης, Στέλιος Λύρας, Μαργαρίτης Μπάγκος, Κωνσταντίνος Μάνταλος, Ηλίας Σταυρόπουλος, Αλέξανδρος Αμοιρίδης, Αιμίλιος Οικονομίδης, Παναγιώτης Ρίζος, Ραφαήλ Γιαννακόπουλος, Στέφανος Αντωνιάδης, Ζαχαρίας Καραγεωργίου, Φάνης Τσουτσουδής, Κωνσταντίνος Αβραμίδης, Δημήτρης Χασιρτζόγλου, Πέτρος Τύπος, Άγγελος Θεοδωρίδης.

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (1998)
Προπονητής: Θεοδοσίου Σάκης
Ποδοσφαιριστές: Μιχάλης Κριμιζάς, Αργύρης Καλαντίδης, Νίκος Νικολής, Γιωργός Κοσμίδης, Λεωνίδας Ζαντίδης, Θόδωρος Καραπαναγιώτης, Νίκος Κερκεμέζος, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Λεωνίδας Δημητριάδης, Αθανάσιος Παντελίδης, Κοσμάς Ιωάννου, Βλάσης Παραπανήσιος, Σταύρος Σαμάκας, Χαράλαμπος Δημητριάδης, Σταύρος Αναγνώστου, Θέμης Δανιηλίδης, Νίκος Καλτσίδης.

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (1999)
Προπονητής: Κωφίδης Χριστόφορος.
Ποδοσφαιριστές: Χαραλαμπίδης Ανέστης, Γιαχανατζίδης Ανδρόνικος, Χαραλαμπίδης Γιάννης, Πεχλιβαλιδης Κωνσταντίνος, Λιάπης Νίκος, Τσαούσης Σωτήρης, Μαυροδής Κωνσταντίνος, Κατσαρός Αγγελος, Ζουλούμης Αθανάσιος, Οικονομίδης Θέμης, Πανταζής Μανώλης, Πανίδης Παύλος, Φωτιάδης Κωνσταντίνος, Παπαξενίδης Αλέξανδρος

 

ΠΗΓΗ:www.paok24.com

Επιστροφή στην Αρχική

 

Advertisements

2 Σχόλια to “Πρεσβευτής του ΠΑΟΚ”

  1. eyxomai ta kalitera gia tin akadimia tou protea.einai pragmatika mia poli kala organomeni akadimia.

  2. ΗΛΙΑ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ.ΕΙΝΑΙ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 12 ΔΟΞΑ ΕΛΠ. 12 ΚΟΥΗΣ 11 ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 10 ΠΡΩΤΕΑΣ 8 ΑΚΑΔ.ΝΕΑΠΟΛΗΣ 6 ΦΟΙΝ.ΠΟΛ. 5 Π.Α.Ο.ΝΕΑΠ. 5 ΑΕ ΕΥΟΣ.3 ΕΘΝ.ΕΥΟΣΜΟΥ 2 ΟΜΟΝΟΙΑ 1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: